Hvad er en basestation

I de seneste år er nyheder som denne altid dukket op en gang imellem:

Boligejere modsatte sig opførelsen af ​​basestationer og skar optiske kabler privat, og de tre store operatører arbejdede sammen om at rive alle basestationer i parken ned.

Selv for almindelige beboere vil de i dag, hvor det mobile internet er trængt ind i alle livets aspekter, have grundlæggende sund fornuft: Mobiltelefonsignaler udsendes af basestationer.Så hvordan ser basestationen ud?

Et komplet basestationssystem er sammensat af BBU, RRU og antennefødersystem (antenne).

4 (1)

Blandt dem er BBU (Base band Unite, baseband processing unit) det mest centrale udstyr i basestationen.Det er generelt placeret i et relativt skjult computerrum og kan ikke ses af almindelige beboere.BBU er ansvarlig for behandling af signalering og data for kernenettet og brugerne.De mest komplekse protokoller og algoritmer i mobilkommunikation er alle implementeret i BBU.Det kan endda siges, at basestationen er BBU.

Fra et udseendemæssigt synspunkt ligner BBU'en meget hovedboksen på en stationær computer, men faktisk ligner BBU'en en dedikeret (i stedet for en generel computervært) server.Dens hovedfunktioner realiseres af to typer.Tastaturerne er realiseret af hovedkontrolkortet og basebåndkortet.

4 (2)

Billedet ovenfor er en BBU-ramme.Det kan tydeligt ses, at der er 8 skuffelignende slidser i BBU-rammen, og i disse slots kan hovedkontroltavlen og basebandboardet indsættes, og en BBU-ramme Der skal indsættes flere hovedstyretavler og basebåndtavler, primært afhængigt af kapacitetskravene for den basestation, der skal åbnes.Jo flere tavler der er indsat, jo større kapacitet er basestationen, og jo flere brugere kan betjenes på samme tid.

Hovedkontroltavlen er ansvarlig for at behandle signaleringen (RRC-signalering) fra kernenetværket og brugerens mobiltelefon, er ansvarlig for sammenkoblingen og interkommunikationen med kernenettet og er ansvarlig for at modtage GPS-synkroniseringsinformation og positionsinformation.

4 (3)

RRU'en (Remote Radio Unit) blev oprindeligt placeret i BBU-rammen.Det hed tidligere RFU (Radio Frequency Unit).Det bruges til at konvertere basisbåndssignalet, der transmitteres fra basebåndkortet gennem den optiske fiber, til det frekvensbånd, der ejes af operatøren.Det højfrekvente signal sendes til antennen gennem feederen.Senere, fordi feeder-transmissionstabet blev fundet for stort, hvis RFU'en er indlejret i BBU-rammen og placeret i maskinrummet, og antennen er hængt på et fjerntliggende tårn, er feeder-transmissionsafstanden for langt og tabet er for stor, så tag blot RFU'en ud.Brug den optiske fiber (transmissionstabet af optiske fibre er relativt lille) til at hænge på tårnet sammen med antennen, så det bliver RRU, som er fjernradioenheden.

3

Endelig er den antenne, som alle oftest ser i byens gader og stræder, den antenne, der rent faktisk sender det trådløse signal. Jo flere indbyggede uafhængige transceiverenheder i LTE- eller 5G-antennen, jo flere datastrømme kan der sendes på samme tid, og jo større dataoverførselshastighed.

For 4G-antenner kan der realiseres op til 8 uafhængige transceiverenheder, så der er 8 grænseflader mellem RRU'en og antennen.De 8 interfaces under 8-kanals RRU'en kan tydeligt ses på figuren ovenfor, mens figuren herunder viser Det er en 8-kanals antenne med 8 interfaces.

4 (5)

De 8 interfaces på RRU'en skal forbindes til de 8 interfaces på antennen gennem 8 feeders, så der kan ofte ses en dusk af sorte ledninger på antennestangen.

4 (6)

Posttid: 01-04-2021